Om mig & Klienthistorier

För din skull har jag alla försäkringar som krävs för att jobba professionellt och gedigen utbildning just för att kunna hjälpa dig på bästa sätt inom de områden jag behärskar till fullo.

Detta gäller både människor och djur.


Medlemsskap i Kroppsterapeuternas

Yrkesförbund


Innehar patient och ansvarsförsäkring

Tilläggsförsäkring via Nordic Förs.


Certifierad via Branschrådet

Svensk Massage


Om det vid någon av mina diagnosmetoder skulle misstänkas allvarlig sjukdom som du inte själv informerat om kommer du att omgående begäras att kontakta läkare eller veterinär då detta står utanför min behörighet.Vad säger klienterna efter gjorda håranalyser


1

Mina symtom när jag kontaktade:

Mitt största problem var stark ångest då jag trodde alla andra symtom var något jag skulle få leva med och att det var så livet var, därför att Vårdcentralen och deras tester sa att det inte visades något fel.

De symtom jag hade dagligen :

Frossa,svettningar, spänningar, lågt blodtryck, stark yrsel, stark oro, höga toner i öronen som kom och gick, trötthet, eksem, svullna ögonlock, förstoppning, ont i magen, svullen mage osv. Sedan ångestattacker några gånger i veckan.

Började med tre olika medel från A. Slutade även med gluten och kaffe.

Tre första dagarna med stark hjärtklappning sedan försvann öronsuset, yrsel, ångesten blev bättre, svettningarna försvann, sov bättre utan toabesök nattetid. Efter ytterligare en tid fungerade magen bättre.

Nästa dos :

Svullnade mycket i kroppen, fick stark ångest igen och kändes som att tankarna fastnade på exakt samma sätt och samma saker som förut när jag hade ångest, kändes verkligen som att komma tillbaka till ett fängelse i sitt eget huvud. Samma problem och känsla med magen som jag haft problem med förut, fick svårt att äta och var svullen och hård.

Efter ca 2 veckor gick svullnaden ner och ångesten försvann även magen blev normal.

Idag känner jag mig starkare mentalt. Blir inte lika påverkad av allt som händer runt omkring mig.  Det maler inte runt i huvudet på mig längre. Mitt värsta ältande är borta. Jag känner en känsla av att livet faktiskt inte är slut och jag äntligen kan klara av att leva och snart göra det jag vill igen.

Jag är så tacksam över det du jobbar med och fortsättningen av min "behandling"


2

Det har tidigare varit otänkbart att städa, putsa fönster, mm. Min kropp har värkt och orken har försvunnit bara efter tio minuter. Psyket blir ju också lidande och inget har varit kul. Förr var det dans och allt möjligt på tapeten.

Fick ett tips om Anders och gjorde ett hårprov. Det har förändrat mitt liv. Mina vänner undrar vad jag gjort och säger att jag ser fantastisk ut. Hemhjälpen har fått dra ner sin tid, nu är det jag som för dammvippan över huset och orken finns, länge. Vid ett tillfälle, då det var fest och dans, kunde jag dansa en hel kväll, utan att få ont och bli liggande dagen efter. Har mycket mindre värk nu och det är så att jag till och med kan hänga tvätt i solen, vilket jag inte kunnat på många, många år. Har även varit på konsert och har för första gången, på många år, kunnat applådera utan att behöva ha värk i händerna i veckor. Tack!


3

Jag känner mig framförallt lugnare i kroppen och har fått lite mer ork, så jag har (tror jag) tagit mig ur det allra värsta. Mina naglar är mycket starkare och jag tappar nästan inget hår längre.


4

Från början hade jag mycket ångest, hjärtklappning och kroppen kändes väldigt stressad. Jag var rädd för allt, tabletter, träffa folk, handla, vara ensam...

Jag kunde inte vara ensam hemma utan vuxen ens 5 minuter. Klarade ingenting.

Efter ca 2 veckor med kosttillskotten började det lätta lite. Det blev långsamt bättre och bättre, mer lätthanterlig ångest, fler bra dagar. Kunde hämta barnen på skola/dagis igen.

Efter ca 1,5 månad kunde jag klara mig utan sällskap.

Det blev längre mellan ångestdagarna och ångesten blev allt lättare att hantera. Från början var den förlamande och slog fullständigt ut mig, jag fastnade i jobbiga tankar och bara ältade. Nu dyker den upp alltmer sällan och ofta vid tillfällen när jag känner mig stressad eller orolig för något.

Jag har börjat arbetsträna och första dagen var jobbig, men nu har jag anpassat tiderna så det passar mig bättre.

Om jag är orolig för något, men utsätter mig för det och märker att det inte var så farligt så släpper oron och ångesten. Jag känner mig stark.

Tidigare i våras kändes det som att jag simmade i en bassäng och skulle nå kanten för att sedan kunna ta mig upp. Jag är uppe nu! Ibland kan det fortfarande känns som jag balanserar på en lina, men linan blir stadigare och stadigare.


5

Det var flera år sedan jag hade ork att göra saker som att träna och bara kunna leva.

En liten hårtuss lämnades in och den gav en massa svar. Fick veta att min kropp hade en massa brister.

Med en dunderkur startade den igång och gav livsglädje. Jag fick ork och lust och kraft som jag saknat.

Jag tog bort mediciner för IBS och hjärta och mår kanon.

Tackar min vän som rekommenderade håranalys hos Anders.
Anders Blom

Massageterapeut, hälsoinspiratör, verkar inom

komplementär och funktionsmedicin för människor, hästar och hundar.

 

 

 

 

Jag är född och uppvuxen i Borås. Min pappa (Eddy) är min mentor och jag behandlar i samma anda som han gjort i närmare 50 år.

Min mormor och morfar, Rut och Olle Swärd, startade Sveriges första hälsokostaffär, Hälsoboden i Borås.(fanns i 54 år) Där tillbringade jag många år och fick bra insikter om hälsa och välmående redan som liten. Morotssaft tillsammans med riktig ost, inlindad i ett salladsblad, det var grejer det. En liten bok om massage blev startskottet till det jag gör idag Jag har byggt en stadig grund att stå på och jobbar enligt devisen; enkelhet och helhet. Passion sitter djupt, det vet jag nu efter dessa år. Hälsa och välmående, musik och resor är saker för mig som speglar passion. Kärlek till min fru och tillbaka, mina barn och familj ger energi och håller passionen igång. Att se hur människor får nytt liv efter mina råd och behandlingar ger stor glädje och inspirerar mig att ta hand om mig själv. 

 

Utbildad hos Häloteket Alternativmedicinska behandlingar.

Har fortsatt utbilda mig inom akupunktur, näringslära, mineraler och vitaminer, träning, psykologi och använder österländskt tänkande tillsammans med traditionell massage, klassisk och även idrott.


Vill du sätta en titel på mig så är det i grunden massageterapeut. Även naturmedicinare kan funka, men främst hälsoinspiratör.

Kategorin faller under komplementär och funktionsmedicin.


Kunskapen om hästar har jag fått med mig från pappa bland annat,  som under mer än 35 år utvecklat metoder för att behandla dessa känsliga djur. Han har varit en stabil grund i "Häst-Sverige" och gått före på många sätt. Det är få som inte hört talas om honom.

Med hjälp av frekvensterapi använder jag samma grund för att hjälpa era hästar. Kroppsfunktioner och anatomi skiljer sig obetydligt mellan människa och häst, därför används samma grundtänk och tillvägagångssätt. Med 24 års erfarenhet och noggrannhet utöver det vanliga tar jag inga risker som skulle kunnna innebära fara för ditt djur eller dig som person. Jag utbildar mig fortlöpande både inom human och djur.